20. Wakeboard és Wakeskate Magyar Bajnokság

Az 1990-es évek elejére tehető a wakeboardozás kezdeti kialakulása, Magyarországra 1997 körül robbant be a sportág. Azóta is töretlenül fejlődik, napjainkra az egyik legnépszerűbb extrém sportággá nőtte ki magát. Attól függetlenül, hogy a wakeboard az extrém sportágak közé tartozik, nagyon széles körben űzik. A legfiatalabb riderek már akár 5-6 éves korban elkezdik, de aktív wakeboardosnak számít több nagypapa is. Hihetetlen tömegeket vonz a wakeboard, rövid múltja ellenére több millióan wakeboardoznak világszerte.

 

A sport alapját a "freestyle" szellemisége határozza meg, a lényege, hogy minél többféle mozdulatot tudjunk végrehajtani deszkával a lábunkon. A wakeboardosok kreativitása és ötletgazdagsága újabb ágazatokat, például a szintén nagy népszerűségnek örvendő wakeskate-t is életre keltette, ami a gördeszkázás vízi változatának felel meg. Az ezredforduló nagy találmányai közé tartozik a csúszásra és ugratásra alkalmas elemek (sliderek, kickerek) építése, valamint a különböző tereptárgyak (pl. funbox) vízre tétele, melyek lehetővé teszik, hogy ez az extrém sport még színesebbé, izgalmasabbá váljon. A vízideszkások látványos ugrásokkal és lélegzetelállító mutatványokkal a vízen, elemeken nagy hatást tesznek a nézőkre. Ezt azok az érdeklődők is megtapasztalhatták, akik kilátogattak az Omszk Wake Centrumba szeptember 22-23-án a 20. Kábelpályás Wakeboard és Wakeskate Magyar Bajnokságra.

 

Rekordszámú versenyző mérettette meg magát, 80 felett volt az indulói létszám a különböző kategóriákban. A 15 fokos lehűlés, és az egyik napról a másikra megérkezett ősz kisebb nehézségek elé állította a ridereket, de a verseny jó hangulatban zajlott komoly szurkolótábor kíséretében. A versenyszámok között kerekesszékes paralimpikonok és hobbisportolók wakeboard bemutatóját nézhette meg a közönség. Izgalmas és szoros csatákat láthattunk minden korosztálynál a győzelem elhódításáért. Az eredményhirdetésnél a díjakat Budakalász oktatási, kulturális és sport bizottságának elnöke, Major Ede, valamint a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke (egyben az Eisberg dietetikusa), Shenker-Horváth Kinga adta át a boldog helyezetteknek. Tállay Viktória, Kinga tanítványa, szép versenyzéssel 2. helyen végzett a junior lányok között.

 

A versenyzők étkezéséhez az Eisberg is hozzájárult változatos salátáival, melyek amellett, hogy finomak, a jó sportteljesítményhez szükséges megfelelő mennyiségű vitamin- és ásványi anyag bevitelét is segítik. A saláták nagyon népszerűek voltak a wakeboardosok körében, úgyhogy kijelenthetjük, hogy salátázni nemcsak egészséges, hanem menő is!

 

Shenker-Horváth Kinga

Dietetikus és wakeboard edző

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben