EISBERG, a boldogság támogatója!

KMOBoldogsag

Mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy életen át?
Akik ott voltak november 24-én a II.Boldogság napon a KMO-ban, erre keresték a választ. Kaptak hozzá otthon megvalósítható ötleteket, jó zenét, csokoládét, egy kis képzeletbeli utazást „álomországba”,sőt a nap végén Kepes András előadásában még feltette a költői kérdést is: „Boldogan élünk, míg meg nem halunk?” No és az utazás boldoggá tesz?
Távoli és kevésbé ismert kultúráról tudhattunk meg többet Valcsicsák Zoltántól, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnökétől.
Hogy miért pont Bhután?
Sokan Bhutánt a boldogsággal a sosem volt, érintetlen, ideális és harmonikus buddhista királysággal azonosítják. Egy tökéletes himalájai paradicsom, ahol az ember önmagára és lelki békére lelhet. Ráadásul Bhután a világ egyetlen országa, amelynek királya és kormánya – az alkotmányban is deklaráltan – azért dolgozik, hogy a bhutáni emberek boldogok, illetve még boldogabbak legyenek. Az általuk kialakított Bruttó Nemzeti Boldogság koncepció lényege, hogy egy ország fejlődése nem csak anyagi javakban, termelésben és fogyasztásban, azaz nem pusztán GDP-mutatóval mérhető. Erről a különleges világról mesélt az Álmomban Bhutánban ébredtem c. könyv szerzője.
Hogy mi a boldogság? Mindenkinek más … A boldogságszérumot megkaphatjuk akár egy jó koncertből, csokoládéból, családi programokból, de az is érdekes, vajon a gyerekek mit gondolnak erről. Ha kíváncsi vagy erre te is, alakíts ki otthon egy Boldogság sarkot! Legyen ez a központi, napi boldogság helyszíne, amit nem hagyhatsz ki, nem kerülhetsz el, ami a tiéd minden nap! Egy biztos, minden boldogság alapja az egészség. Ezért tartottuk fontosnak, hogy ismét ott legyünk a KMO rendezvényén és az Eisberg salátáival tegyük még színesebbé és ízletesebbé ezt a boldog napot mindenki számára.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben