MESZK 2017

MESZK17

Az őszt egy szakmai programmal indítottuk, mégpedig az augusztus 31. és szeptember 2-a között Siófokon megrendezésre került MESZK (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara) IV. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusával, melynek kiemelt támogatója az Eisberg volt.
Az esemény jó fórum volt az egészségügyi szakdolgozói hivatás legkülönbözőbb területén dolgozók számára, közel 900-an vettek részt a többnapos kongresszuson. Nemcsak támogatói és kiállítói voltunk a rendezvénynek, a tudományos programmenet egyik szekciójában is érintettek voltunk Shenker-Horváth Kinga dietetikusunk által, aki „Salátaturmix, mint funkcionális ital” címmel tartott érdekes előadást.
A prezentáció témáját az egészségtudatosság trendjének fókuszba kerülése adta, amely napjainkban az emberek számára a táplálkozásban is fontos szempontként jelenik meg. Kinga beszélt a funkcionális élelmiszerek előtérbe kerüléséről, ismertette ennek az élelmiszerkategóriának a definícióit, csoportosításait és a legfőbb funkcionális élelmiszeralkotókat. Kitért arra is, hogy a funkcionális élelmiszerek széles körének egyik szegmensét ölelik fel az antioxidáns anyagok, amelyeknek fontos forrásai a zöldség- és salátafélék.
Szó esett arról is, hogy az élelmiszereket csoportosíthatjuk többek között annak alapján is, hogy az ételek vagy az italok közé tartoznak-e. Kinga elmondta, hogy a köztudatban az italok fogyasztásával kapcsolatban a szomjúság megszüntetése a mérvadó, pedig egészségvédő és kedvező táplálkozás-élettani hatással is rendelkeznek, melyre jó példaként szolgálnak a salátaturmixok. Az elméleti ismeretek a gyakorlatba is át lettek ültetve, ugyanis a szakdolgozók szakmai fejlődését szolgáló tudományos programok alatt az Eisberg standjánál különböző gyümölcsökkel ízesített finom salátaturmixokkal lehetett felfrissülni, melyeknek hatalmas sikere volt a résztvevők körében.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben