Salátázz, a Pajzsmrigy betegségek ellen is!

Október 14-én a Pajzsmirigy Nagy Napja címmel tartottak egész napos rendezvényt a Kispesti Művelődési Otthonban. A pajzsmirigy betegségről manapság nagyon sokat hallani, egyre többeket érint a pajzsmirigy alul- vagy túlműködése. A gyakoribb alulműködést nehéz felismerni, sokan csak későn jutnak el orvoshoz. Hazánkban a lakosság kb. 10-15 százalékánál mutatható ki pajzsmirigy-rendellenesség, de megfigyelhető, hogy világszerte növekszik a betegek száma. A genetikai meghatározottság mellett környezeti tényezőknek (pl. táplálkozás) és egyes vírusfertőzéseknek is szerepe lehet a negatív tendenciában. A programon elsőként Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus segített eligazodni a pajzsmirigy működésével kapcsolatban. Szendi Gábor az autoimmun pajzsmirigy betegség és a táplálkozás összefüggéseit kereste, valamint próbált hétköznapi tanácsokat is adni. A teltházas rendezvényen a szakemberek is megerősítették, hogy milyen sokat tehetünk a betegségek kialakulása ellen, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelre, valamint a rendszeres fizikai aktivitásra. Egy biztos, aki a vasárnapot ezen a rendezvényen töltötte, a vitaminokban gazdag, friss Eisberg salátákkal máris tett az egészségéért!

"Az autoimmun betegségek, köztük az autoimmun pajzsmirigybetegségek az elmúlt 100-150 évben jelentek meg az iparosodás hatására megváltozott életmód és környezet hatására. E folyamatban kiemelkedő szerepe van az alapjaiban módosult táplálkozásunknak. Fontos felismernünk azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak a betegség kialakulásában, mert így lehetőségünk nyílik a megelőzésre, vagy a patológiás folyamat enyhítésére." - Szendi Gábor

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben