Tekeredj Bringával!

                              Eisberg saláta és McDonald's BringaMánia a Balaton körül

A Tour de Balaton, ezúttal a pünkösdi hétvégén indult Siófokról. A szervezők által is kihangsúlyozott „túra” több, mint 3000 bringást vonzott, köztük tíz Eisberg-bringást is, a családias hangulatú közös sportolásra.
Nem versenyzésre, inkább csak könnyed biciklizésre, no és salátázásra csalogatta ezúttal „kétkeréken” a nagyszabású rendezvény a résztvevőket.
A kifejezetten „családbarátprogram”, családi távon – Balaton S, Balaton XS –  induló versenyzőit a célban répakorongcsomaggal, a vegetáriánus túrázókat pedig salátatálakkal várták az Eisberg munkatársai.

Május 19-én immár negyedik alkalommal rajtolt el öt távon a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton biciklitúra, ahol az igazi kihívást jelentő, a teljes tavat megkerülő túrától a néhány kilométeres mini túráig minden bringamániás megtalálta a felkészültségének megfelelő távot.  
A leghosszabb, de legnépesebb 206 kilométeres Balaton XL túra mellett további négy táv szolgálta ki a bringázni vágyókat. A szintén embert próbáló, 168 kilométeres Balaton L, ami a nyugati medencét kerüli meg, a 78 kilométeres Balaton M, ami Szántód és Tihany közötti kompozás után a keleti medencét tekeri körbe, egy rövidebb, családbarát bringatúra, a 30 kilométeres Balaton S, és a bringás apróságok igényeihez kialakított 6 kilométeres Balaton XS közül lehetett választani a regisztráció során.
Az esemény népszerűsége töretlen, évről évre egyre többen jelentkeznek és térnek vissza. Egyedülálló módon a Tour de Balaton egy olyan kerékpártúra, ahol a bringások biztonságos útvonalon, a teljes távon saját tempójukban haladhatnak. Igénybe vehetik túravezetők segítségét, vagy kis csoportokban, családdal vagy barátokkal tekerhetnek együtt, a saját igényeik szerint.
Az élmény mellett a kényelmi és biztonsági szolgáltatások, valamint az egyedi ajándékok teszik egyre népszerűbbé az eseményt: a túrázókat induláskor ajándék rajtcsomaggal, célba érkezéskor pedig egyedi emlékéremmel is jutalmazták, amiből most már az Eisberg fitt bringásainak is van!

No és hogy milyen volt az idei Bringamánia? Szoboszlai Mariannt az Eisberg gazdasági vezetőjét is  megkérdeztük…
Az Eisbergtől, közvetlen kollégák heten vágtunk neki, de a kísérőkkel együtt tízen voltunk! A profik, négyen körbetekerték a tavat és négyen vállalkoztak az L-es távra is, ami 170 km-t jelentett.
Mi a, „gazdasági szekció” a 30 km-es S-es távon indultunk, mert inkább élvezni akartuk a túrát, mint végig kínlódni. Az eredeti terv ennek duplája lett volna, de miután nem volt elég idők felkészülni, így emellett döntöttünk. Ez a táv eleve később indult, inkább családias légköre volt, mint teljesítmény túra. Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, nagyon szép volt az út, nem túl kemény tereppel, időnk is volt bőven teljesíteni. Az időjárás is kegyes volt velünk, kellemes nyárias, kissé szeles időben tekerhettünk végig. Kényelmes tempóval, ebédszünettel, kb 2,5 - 3 óra alatt tettük meg a távot.

33125683 10156416014413748 1107043548714237952 o

Hányadik alkalommal indultál ezen a megmérettetésen?

Második alkalommal vágtam neki, de Timinek az első futama volt! Tavaly a kisebb lányommal indultunk a 6km-es, gyerek távon,de idén vágytam egy kis kihívásra!

Egyébként szoktál biciklizni?
Igen, bár nem olyan sűrűn, mint szeretnék. Mint minden egyéb esetben, itt is inkább a szabadidő hiánya és a családtól elvett idő ami befolyásolja ezt...

Miért indultál el idén ezen a túrán?
Tavalyról emlékeztem a szuper hangulatra, amit kicsit profibb távon is szerettem volna átélni. A másik oka, hogy már régóta dédelgetett vágyam a Balaton mellett biciklizni, körbe tekerni. Ha ez most nem is valósult meg, egy kicsikét mégis átélhettem az élményt.

Miért fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló eseményeken ott legyünk?
Mert,Lélekemelő! Hálás vagyok minden alkalomért, amikor olyan sporttevékenységet végezhetek, ami korábban eszembe sem jutott volna. Elképesztően motiváló, hogy érzem, „igenis képes vagyok rá” ! Korábban elképzelhetetlen volt számomra az is, hogy elkezdek futni! Ráadásul a biciklizés számomra sokkal kényelmesebb, kímélőbb, így még inkább élveztem!
Az, hogy részt veszünk egy -egy közösségi rendezvényen, nagyon fontos: a hangulat, a sok hozzánk hasonló sportoló között lenni mindenkit inspirál. Egy olyan közösségbe érkezel, ahol tudod, hogy hasonló a gondolkodásotok, az értékrend. Fantasztikus érzés, úgyhogy idén is szuperul éreztem magam!

Legközelebb is nekivágsz?
Naná! Alig várom! És persze igyekszünk azért egy méretet ugrani, vagyis cél a 70 km-es táv.

Ajánlod a kollégáknak és másoknak?
Mindenképp! Akár Eisberg -csapatépítő program is lehetne, de persze ehhez nem árt, ha szeretünk tekerni is...  :)
32925786 10204825104383071 6113788256824852480 n

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben