Hozzávalók:
- 1 cs eisberg Love Mix
- 1 db közepes zellergumó
- 6 db aszalt paradicsom
- 1 teáskanál pucolt gyömbér
- 1 teáskanál méz
- 4-6 db füstölt fürjtojás
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A pucolt megmosott zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd sós forró vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk. Leszűrjük, azután lehűtjük.
A pucolt gyömbért sóval, borssal pépesítjük, és a mézzel, balzsamecettel, olívaolajjal összekeverve dresszinget készítünk.
Az öntetet a salátára kanalazzuk, ráhalmozzuk a puha zellert, és a fürjtojással, illetve aszalt paradicsommal díszítjük.