Sült citromos öntet chilis garnélával

Hozzávalók:

 

1 cs eisberg Dolce Vita Mix

2 db citrom

1 db chili paprika

1 evőkanál vágott petrezselyem

30 dkg pucolt, nyers apró garnéla

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál balzsamecet

5 evőkanál olívaolaj

őrölt bors

 

Elkészítés:

 

A citromokat vékony cikkekre vágva, néhány csepp olívaolajban pirosra sütjük, félretesszük. A serpenyőt szárazra töröljük, és kevés olívaolajon felhevítjük a fokhagymát és a magozott chilit.

Ezen sütjük meg a garnélát, amit óvatosan sózunk, borsozunk. Az olívaolajat, petrezselymet, balzsamecetet és a citrom kifolyt levét összekeverve ráöntjük a citrommal egybeforgatott salátára.

Tálaláskor tetejére halmozzuk a rákot. Kínáljuk fűszeres baguettel.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben