Szalonnás saláta, fokhagymás öntettel

Hozzávalók:

 

  • 1 cs eisberg Brasiliana Mix
  • 2 db zöldpaprika
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 15 dkg fehérkenyér
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • őrölt bors

 

Elkészítés:

 

A szalonnát felkockázzuk, és alaposan zsírjára sütjük. Ebben a zsiradékban arany barnára pirítjuk a szintén kockázott kenyeret is, majd félretesszük.

A fokhagymagerezdeket kevés olívaolajban puhára sütjük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, borsozzuk és az olívaolajjal, illetve a fehérborecettel simára keverjük.

A dresszinget ráöntjük a salátára, ráhelyezzük a felezett koktélparadicsomokat, megszórjuk a szalonnás kenyérrel, és egy fél, magozott, külön sütött zöldpaprikával tálaljuk.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben