Spanyol burgonya-tortilla

Húsvét közeledtével a húsmentes étkezés meghatározó. Ez, és a maradék medvehagyma felhasználása ihlette ezt a spanyol burgonya-tortilla variációt. Ideális vacsora, de ebédre is könnyen magaddal vihetsz belőle egy szeletet. A medvehagymával ízesített majonézhez a hagymát megmostam, szárazra töröltem, és a leveleket olívaolajjal összeturmixoltam. Kis üvegekben töltöttem, hűtőben egy évig(!) eláll. Ebből tettem pár kanálnyit, meg pár csepp citromlevelet a majonézhez. Szóval íme a spanyolok rántottája: 2 fej hagymát 5 szem burgonyát meghámozunk, másfél centis kockákra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben egy cm-es olajban pirosra sütjük. 8-9 tojás felverünk. A kész sült zöldséget egy szűrőkanál segítségével a tojásba lapátoljuk. Hozzá rakunk 2 tonhalkonzervet a leve nélkül. A serpenyőből az olajat kiöntjük, beleöntjük a tojásos keveréket, közepes lángon megsütjük, míg a közepe kocsonyás lesz. Egy fedőt rakunk rá, gyors, határozott mozdulatokkal megfordítjuk, és a süt felével felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. Még pár percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. Egy kis saláta mellé, és kész a vacsora!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben