Hozzávalók 2 főre
100 g fetasajt
2 evőkanál joghurt
1 marék bébispenót (kb 35 g)
1 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika
pár csepp lime lé
6 bambusznyárs
Zöldségek kockázva: kaliforniai paprika, uborka, retek, koktélparadicsom
Elkészítés:
Készítsük el a mártogatóst. A joghurtot keverjük simára a feta sajttal, reszeljük bele a fokhagymát és a kierezett apróra vágott csilit. A spenótot vágjuk vékony laskára, keverjük a krémbe. Csepegtessünk hozzá pár csepp lime lét, kóstoljuk meg, és ízlésünk szerint fűszerezzük sóval, borssal, lime-lével, vagy egy kis csilivel.
Ha kész, tegyük félre, és készítsük el a zöldségnyársakat. A zöldségeket vágjuk 2,5 cm-es darabokra, és egymást váltva húzzuk nyársra. Rögtön tálalhatjuk is ezt a finomságot.