Rukkolasaláta körtével és nyers sonkával

Hozzávalók 2 főre:

2 nagy körte
80 g prosciutto crudo, vagy prosciutto Parmigiano (olasz nyers sonka)
80 g  rukkola
négyszinű bors
2 evőkanál olivaolaj
1 kiskanál genovai pesto
1 ek fehérbalzsamecet

Elkészítés:

Körtéket mossuk, magházukat kivesszük és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk. 1 kiskanálnyit elveszünk az olajból, azt a serpenyőbe öntjük és a körteszeleteket ezen megpirítjuk. A rukkolát tálba szórjuk, a sonkaszeleteket félbe vágjuk.  A fél sonkaszeletekből kis rózsákat göngyölünk, elrendezzük a salátán. Amíg sülnek a körték, elkészítjük az öntetet: az olajat, a pesztót és a balzsamecetet összekeverjük, sózzuk-borsozzuk. A körtéket a salátára rendezzük, és meglocsoljuk az öntettel.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben