Bazsalikomos saláta sült paradicsommal

A jégsaláta mindig friss, ropogós textúrájának jót tesz egy kis mediterrán kaland. A sült paradicsom és a bazsalikom kettőse tengerpartot idéző ételt varázsol belőle, amit tovább gazdagíthatunk egy kis mozzarellával, parmezánnal vagy Grana Padanóval.

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg jégsaláta
1 marék bazsalikomlevél aprítva
20 dkg koktélparadicsom
olívaolaj a sütéshez
só, bors
Az öntethez:
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kiskanál mustár
só, bors

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a paradicsomokat, a nagyobbakat negyedeljük. Rendezzük el egy sütőlapon, locsoljuk meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük be a sütőbe 12-13 percre, amíg láthatóan kissé barnás nem lesz a szélük. Vegyük ki, hagyjuk hűlni.
Az eisberg jégsalátát öntsük egy tálba, forgassuk hozzá a darabokra tépett bazsalikomleveleket. Az öntet hozzávalóit keverjük össze, öntsük a salátára, finom mozdulatokkal forgassuk össze. Rendezzük el a paradicsomokat a zöldeken, ha szeretnénk adjunk hozzá sajtot és máris fogyaszthatjuk!
eisberg tipp: ha intenzívebb ízű salátára vágyunk, akkor a jégsalátát cseréljük le rucolára.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben