Gesztenyés saláta szőlővel

Legyen sülve, főve vagy habos pürének tálalva, a gesztenye a tél egyik nagy ajándéka.
Magas szénhidrát tartalma okán ugyan nem nevezhető diétás ételnek, viszont kiváló helyettesítője a gabona- és burgonyaféléknek. De most itt, szőlővel párosítva, az íze a lényeg.
Ez a különleges téli saláta önmagában is laktató, de sertés- vagy pulykasülttel is jó párosítás.

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg  Őszi Mix
16 nagy szemű édes szőlő
10 szem vákuumcsomagolt, főtt gesztenye

Az öntethez:

4 gesztenye
3 evőkanál narancslé
3 evőkanál víz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

Készítsük el az öntetet. A hozzávalókat tegyük a botmixerhez tartozó műanyag edénybe és turmixoljuk finomra, az öntete alaposan borsozzuk meg, hogy karakteres legyen az íze. A salátát öntsük egy tálba, a gesztenyéket vágjuk 4 szeletre, adjuk a salátához, majd öntsük rá az öntetet és forgassuk össze. Végül a szőlőszemeket vágjuk félbe, magozzuk ki, szórjuk rá a salátára, és tálalhatjuk is!
eisberg tipp: A maradék gesztenyét fagyasszuk le, bármilyen muffinba, piskótába jól jöhet és különleges ízével gazdagabbá teheti.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben