Körte diós sajtkrémmel töltve, madárbegy salátával

Gyors és mutatós salátatál, ami vacsorának is beillik, de vendégváróként is megállja a helyét.
A sajtkrém elkészítése nem ördöngösség, a friss madársaláta pedig jól illeszkedik a krém és a körte kettőséhez.

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg Madársaláta
2 érett körte
12 dkg krémsajt
5 dkg darált dió
só, bors
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
pár csepp citromlé

az öntethez:

2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só, bors

Elkészítése:

Készítsük el a sajtkrémet. Keverjük össze a sajtot a dióval és az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A körtéket vágjuk félbe, magozzuk ki és a vágott felületeket kenjük meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A salátát keverjük össze az olajjal, sózzuk, borsozzuk, rendezzük tálba. A körtéket töltsük meg a krémmel és tegyük a saláta mellé.

eisberg
tipp:
További őszi gyümölcsökkel gazdagíthatjuk a salátát, akik pedig markánsabb ízre vágynak, használhatnak rucolát vagy a sajthoz keverhetnek egy kis juhtúrót. Ha tartunk a körte puffasztó hatásától, akkor felhasználás előtt enyhén cukros-citromos vízben főzzük puhára.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben