Kuszkusz saláta

Az Észak-Afrikából származó kuszkusz durumlisztből készül. Egy hatalmas forgódobban a lisztet kis vízzel és zsiradékkal vegyítik, majd folyamatosan forgatva és melegítve a liszt kisebb-nagyobb kuszkusz-morzsákká áll össze. Gyors, tápláló, jól variálható és még főzni sem kell!

Hozzávalók 2 főre:

1 eisberg  Fitness, Monaco, vagy Royal Mix
5 dkg kuszkusz
1 csomag petrezselyem
6-7 szem koktélparadicsom
1 csomag újhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 marék mazsola
az öntethez:
1 citrom leve
4-6 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A száraz kuszkuszt és a mazsolát tegyük hőálló edénybe, majd 0,75 dl forrásban lévő vízzel öntsük le, sózzuk meg, locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal. Fedjük le és hagyjuk állni 10-15 percig.
Amíg hűl a kuszkusz, szórjuk a salátát egy tálba. A petrezselymet aprítsuk fel durvára, szórjuk a salátára. A paradicsomot negyedeljük, az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk 1 cm-es darabokra. Szórjuk őket a petrezselymes salátára, sózzuk meg. Pár percig hagyjuk állni, hogy a só beivódjon a hagymába, így lágyabb lesz az íze. A paradicsom levet ereszt ugyan, de az csak ízesíti a kuszkuszt.
A mazsolás kuszkuszt villa segítségével lazítsuk fel és még melegen keverjük a zöldségekhez. Óvatosan forgassuk össze, és folyamatosan kóstolva ízesítsük. Felváltva adjuk hozzá a citrom levét, majd egy kis olajat, sót, borsot. A kuszkusz meglepően sok olívaolajat és citromot képes felvenni, így ne aggódjunk, ha eltűnik benne a 4-6 kanál olívaolaj. Minden ízesítés után kóstoljuk, hogy eltaláljuk a számunkra megfelelő ízt. Önmagában is fogyaszthatjuk, de bárány mellé, köretként is kitűnő.
eisberg tipp: 0,75 dl forró víz kimérése helyett egyszerűbb, ha a kuszkusszal teli tálat mérlegre rakjuk, nullázuk a mérleget és a forró vízből rámérünk 7,5 dkg-ot.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben