Madársaláta meleg fehérbabbal és póréval

Könnyű vacsoraétel, húsmentesen és kevés kalóriával, de annál érdekesebb ízvilággal.
Dél- Európa kedvelt eledele a fehérbab salátával tálalva, egy kis szelet ciabbatával tökéletes választás, diétázóknak is.

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg Madárbegy saláta
25 dkg konzerv fehérbab
1 szál póréhagyma
2 evőkanál olívaolaj

Az öntethez:
1 evőkanál dijoni mustár
1 kiskanál magvas mustár
3 evőkanál olaj
2 kiskanál almaecet
só, bors

Elkészítése:

Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A babot csepegtessük le és alaposan mossuk át. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra. Ne pirítsuk, hogy megmaradjon a krémes-édes állaga. Ha már kész a hagyma, akkor öntsük hozzá babot és az öntetet, keverjük össze, zárjuk el a lángot. A madárbegy salátát öntsük egy tálba, rendezzük rá a babos-póréhagymás keveréket, keverjük össze, és tálalhatjuk is.
eisberg tipp: Fehérbab helyett használhatunk konzerv lencsét vagy csicseriborsót is, viszont a klasszikus vesebab és tarkabab nem jó, mert túl vastag a héja és nem elég krémes az állaga ehhez a könnyű salátához.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben