Rucola saláta pirított polentával és csirke mellel

Sok saláta kiegészítője a kenyérkocka, amit a gluténérzékenyek és diétázók kénytelenek nagy ívben kerülni.
Ebben a salátában viszont a kukoricadarából készült polenta kockák adják meg a plusz kalóriákat, és teszik főfogássá a salátát. Igazi vacsoraétel mindenkinek!

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg rucola saláta
1/2 csirkemell filé
5 dkg kukoricadara avagy polenta (lehet instant is, hamarabb kész és egyneműbb az állaga)
60 ml víz
50 ml tej
½ kiskanál vaj
1 + 2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
só, bors

az öntethez:

2 evőkanál extraszűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Készítsük el a polentát. A tejet és a vizet tegyük egy lábasba, forraljuk fel, kevergetés közben öntsük bele a kukoricadarát, vegyük lejjebb a lángot és addig főzzük, míg krémes nem lesz. Közben egy max. 20x30 cm-es vágódeszkát takarjunk le fóliával és egy csepp olajat kenjünk szét a fólián. A kész polentához adjuk hozzá a vajat, sózzuk-borsozzuk, és terítsük szét 1 cm vastagon a beolajozott fólián. Hagyjuk hűlni.
A csirkemell belső részét vágjuk le, a nagyobb részét pedig hosszában vágjuk 4 egyforma részre. Alaposan sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 1 evőkanál olajat és süssük meg a 4 melldarabot (másfél percig oldalanként). Tegyük egy tálra hűlni. A polentát vágjuk 1,5 centis darabokra. Öntsünk a maradék 2 evőkanál olajat a serpenyőbe és rázogatva pirítsuk át a polenta darabokat. Közben a serpenyő aljára ragad egy kevés, a kockák élei lekerekednek, de ez nem baj. Amikor már kicsit barnásak a kockák, zárjuk el a serpenyő alatt a lángot. A kihűlt csirkemellet vágjuk centis csíkokra csinosan, enyhén átlósan.
A rucolát öntsük egy tálba, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk és jó erősen borsozzuk, majd keverjük össze. Rárendezzük a polentakockákat és a csirkemell darabokat és tálalhatjuk is.

eisberg tipp: Ha szeretnék fokozni az ízélményt, Grana Padano vagy Parmezán forgácsokat is keverhetnek hozzá, ami erősíti a rucola és a bors markáns ízét, míg egy kis mozzarella lágyítja a saláta kesernyésségét.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben