Taco saláta

A ropogósra sütött tortilla darabkák, a tacos, a mexikóiaik „ropija”. Itt kenyérkockák helyett szerepel, ha pedig szeretnénk még egzotikusabbá tenni ezt a húskedvelők számára is ideális salátát, akkor adjunk hozzá egy fél mangót vagy avokádót.

Hozzávalók 2 főre:

1 csomag eisberg Royal vagy Monaco mix
1 cső kukorica vagy 3/4 bögrényi fagyasztott kukoricaszem
1 kukoricás puha tortilla, 16 darabra vágva
1/2 doboz konzerv feketebab
1 paradicsom (nem leves fajta: a hosszúkás formájú nem az)
150 g darált pulykahús
½ lime
1/4 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt csili
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fahéj
1/2 kávéskanál durva szemű só

az öntethez:

60 ml joghurt
60 ml tejföl
1 kávéskanál lime lé
2-3 evőkanálnyi aprított koriander zöld
1/3 csilipaprika magozva, aprítva
só, bors

Elkészítése:

Bő vízben főzzük meg a kukoricát. Hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha csöves kukoricánk van, a szemeket egy éles késsel vágjuk le a kukoricacsőről. Tegyük félre.
Egy serpenyőben kis olívaolajon pirítsuk meg a darált pulykahúst, adjunk hozzá egy kis vizet, és 7-10 perc alatt főzzük készre. Adjuk hozzá az őrölt köményt, a csiliport, a fahéjat és a fél lime levét.
A paradicsomot kockázzuk fel. A hagymát vágjuk hajszálvékony csíkokra. A konzerv babot öntsük szűrőbe, többször mossuk át, majd hagyjuk alaposan lecsöpögni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy sütőlemezen egyenletesen oszlassuk el a tortilla darabokat, majd kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Félidőben fordítsuk meg őket, hogy mindkét felük piruljon meg. Hagyjuk hűlni.
Készítsük el az öntetet: keverjük össze a tejfölt a joghurttal, majd adjuk hozzá a koriander zöldet, a csilipaprikát és a kávéskanálnyi lime levet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A salátát szórjuk egy keverőtálba. Szedjük rá a húst, majd adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, a hagymákat, a kukoricát és tortilla darabokat (mangót vagy avokádót, ha szeretnénk). Öntsük rá az öntetet, forgassuk össze, majd azonnal tálaljuk.

eisberg tipp: elég nehéz fél konzervnyi babot eltenni. Hogy ne vesszen kárba, készítsünk csilis babot, amit le is fagyaszthatunk. Készítsünk dupla adagot a darált húsból és a kukoricából. A fennmaradó adag kukoricához és húshoz adjuk hozzá a maradék babot és egy kis konzervnyi tarkababot, öntsük fel 1 dl sörrel, 1 dl vízzel és 2 evőkanál paradicsompürével. Kis lángon forraljuk össze, és kész is a szívmelengető egytálétel. Csak egy kis sajt és tejföl kell a tálaláshoz. Ha nincs maradék tortilla, akkor friss kenyérrel is ugyanolyan finom.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben