Miki

„Keményen hajtani nem csak a vízen érdemes”

Dudás Miklós kajakost a tavalyi szegedi világbajnokságon magyar óriásként emlegette egy külföldi tudósító. Az adottságait tekinthetjük az anyatermészet csodájának, de valójában több évtizedes edzés és komoly étrend áll mögötte, amiben a saláta is kiemelt szerepet kap.

Ez az információ valószínűleg semmilyen újdonságot nem jelent azoknak, akik nyomon követik a salatazz.hu-t vagy a sport híreket. Miki eddigi legnagyobb eredménye egyértelműen a londoni olimpián elért hatodik hely, de ez a helyezés pont nem azt jelenti számára, hogy ülhet a babérjain. Az olimpiai ciklus kétharmadánál járva csak egyre erősebb benne az eltökéltség és az akarat, hogy ne csak kijusson a jövő évi riói olimpiára, de a dobogó legfelső fokára állhasson a számára világbajnokságot már meghozó K-1 200 méteres távon.

A kajakosok sprintjének is nevezhető versenyszám komoly fizikai igénybevétellel jár, ami a felkészülés milyenségét is meghatározza, ugyanis egyszerre igényel a sportolótól erőt, robbanékonyságot és állóképességet. A kemény edzések mellett legalább ugyanakkora szerep jut a megfelelő táplálkozásnak, ami Miki esetében egy zsírszegény, fehérjében, teljeskiőrlésű gabonákban és friss zöldségekben, gyümölcsökben és salátában gazdag étrendet jelent.

És hogy miért gondolja Miki csábító lehetőségnek, hogy egy maga készítette salátával lepje meg a párját Valentin-nap alkalmával? Mondhatnánk, hogy ezen a téren is az egészséges életmód vezérli, de amennyire igaz ez az élete sportot érintő oldalán, annyira jellemzi a magánéletében a férfi rafinéria és praktikum. Egy salátánál nem kell attól tartania, hogy azt a barátnője visszautasítja, mert nem egészséges vagy hizlal, és nem mellesleg, nem kell órákig pepecselnie a konyhában, mégis büszkén mondhatja, én főztem! Az eredmény, pedig akár csak a vízen, itt sem marad el.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben