Gergő vinaigrette, avagy páclé csirkéhez

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 kiskanál mustár
1 kiskanál méz
¼ kiskanál só
frissen őröl fehérbors

Elkészítés:

A hozzávalókat kis üvegben összerázzuk. Ennyi mártás éppen elegendő 6 filézett csirke felsőcomb pácolásához is. A kicsontozott felsőcombokat egy nejlonzacskóba rakjuk, ráöntjük a páclét, és pár óráig, vagy akár egy egész éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt mindenképp hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Csak sütés közben sózzuk.
Megjegyzés: ez a dresszing- bár tartalmaz mustárt és mézet- nem erős ízű. Ha klasszikus mézes-mustárok öntetet szeretnénk, duplázzuk a méz és a mustár mennyiségét.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben