Rák és avokádó saláta

Gergő most barátkozott meg a rákkal. Elkészítésénke titka, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús és ne süssük túl. Ennél a méretnél oldalanként 1-1 perc elég. A rák és az avokádó klasszikus párosítás, minőségi fehérjék és egzotikus ízek tárháza.


Hozzávalók 2-4 főre:

12 db rák (30-40/ pound méretű, szürke, héjas)
½ thai csilipaprika apróra vágva
½ citrom héja
1 gerezd fokhagyma
1 csomag Eisberg Mix
½ avokádó
3+ 1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál friss koriander aprítva
só, bors

Elkészítés:

A rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól, de az utolsó páncéllemezt és a farokrészt hagyjuk rajta. Ellenőrizzük, hogy nem maradt bennük a bélfonal, egy barna, vékony cérnaszerűség, ami a ráktest élén végigfut.
Tegyük a rákokat egy zacskóba, adjuk hozzá a csilit, a citrom héját, a reszelt fokhagymát és az egy evőkanál olajat. Óvatosan nyomkodjuk össze a páccal.
A salátát szórjuk egy tálba, keverjük össze a koriander levelekkel. A citromlevet rázzuk össze az olajjal, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Az avokádót kiskanálnyi darabokra vágjuk, és a salátába szórjuk.
Öntsük rá az öntetet és forgassuk össze a salátát.
Melegítsük elő a serpenyőt, egy kis olajon süssük meg a rákot, amíg mindkét oldala rózsaszínű nem lesz.
Rendezzük el a rákokat a salátán, már fogyaszthatjuk is.

                                        A videó megnyitásásért kattints a képre
Gergovideo1

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben