Grillezett ananászos vegyes saláta rákokkal

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 dkg mirelit rák
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 tojás fehérje
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál málnaecet
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors
  • saláta alapja: ¼ radicchio saláta, ¼ cukorsüveg saláta, 1 Endívia, ½ Jégsaláta
  • vagy 1 csomag eisberg ENDIVIA Mix salátakeverék


Elkészítés:

Az ananászokat leszűrjük, leszárítjuk, a levet megőrizzük. A rákokat felengedjük, leszárítgatjuk.
Az ananászokat kevés olajon, forró serpenyőben meggrillezzük, kiszedjük és félre tesszük.
Két tojásfehérjét lazán felverünk 1 evőkanál keményítővel és 1 teáskanál pirospaprikával. Hozzákeverjük a rákokat, majd közepesen forró serpenyőben kevés olajon röviden megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük.
A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, beleöntjük az ecetet, aztán az ananászlevet, majd az egészet alaposan beforraljuk. Majd olajjal, sóval, borssal fűszerezzük.
Tálaláskor a tányérra halmozzuk a salátakeveréket, megöntözzük az ecetes-ananászleves öntettel, majd megszórjuk a ropogós rákfalatkákkal.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben