Jégsaláta kéksajtos öntettel

Hozzávalók (4 főre):

  • 15 dkg eisberg JÉGSALÁTA
  • 8 vékony szelet pármai vagy pármai jellegű sonka
  • 4 fej lilahagyma
  • 15 dkg vékonyra szeletelt füstölt lazac
    A saláta tetejére:
  • 1-1 evőkanál pirított, durvára tört dió
    Az öntethez:
  • 2 dl majonéz
  • 1 ¼ dl tejföl
  • ½ dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 púpos kávéskanál porcukor
  • ¼ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg kéksajt
  • Só és frissen őrölt bors

Elkészítés (40 perc):

Még reggel, munka előtt, elkészítjük az öntetet, így van ideje összeérni. Ehhez kézi habverővel összehabarjuk a majonézt, a tejfölt, a joghurtot, a citromlevet és a porcukrot. Ezután hozzáreszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd fakanállal belekeverjük a szétmorzsolt kéksajtot is. Az öntetet gyengéden megsózzuk, erôteljesen megborsozzuk, és hűtőbe tesszük.
Amikor este hazaérünk, kivesszük az öntetet a hűtőből, félretesszük, majd a sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat)
és sütőpapíros tepsin egymás mellé fektetjük a sonka szeleteket. Ha a sütő forró, a sonkát 6 perc alatt ropogósra sütjük. A megsült sonkát félrerakjuk. Ha kihűlt, ollóval felcsíkozzuk.
Közben megpucoljuk a lilahagymát, 1 cm vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat egy másik sütôpapíros tepsin egymás mellé tesszük, és a tetejüket megkenjük kevés olívaolajjal. Miután a sonkaszeletek megsültek, elômelegítjük a sütôben a grillrácsot. A forró grillrács alá betoljuk a lilahagyma-karikákat, és 5 percig sütjük ôket. Most mindegyiket megfordítjuk, vékonyan megolajozzuk a tetejüket, és ezt az oldalukat is 5 perc alatt megsütjük.
A jégsalátát, a felcsíkozott sonkát és a kéksajtos öntetet összeforgatjuk, elosztjuk 4 nagy tányéron. Ezután arányosan megpakoljuk
a salátákat a grillezett lilahagymával, majd vastagabb csíkokra vágjuk a füstöltlazacot, és igazságos elosztásban azt is elosztjuk a salátákon.
Végül mindegyiket adagot meghintjük a pirított, durvára tört dióval.

Tudtad?
A jégsaláta tovább megőrzi frissességét mint társai, levelei több napig maradnak ropogósak. Rendkívül magas rosttartalma miatt
kitűnő hatással van emésztőrendszerünkre. Az egészséges jégsaláta színe halványzöld, mindig ilyet vásároljunk.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben