Saláta, gőzön párolt harcsával

Hozzávalók (2 főre):

Elkészítés (50 perc):

A harcsafilét megsózzuk-megborsozzuk, majd bőrös oldalával lefelé beletesszük egy gôzölô-edény kosarába (a pároló lábasba csak annyi vizet öntsünk, hogy ne érjen a gôzölô-edény aljáig), majd a pároló eszközt a lábosba helyezzük. A harcsára kanalazzuk az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott hagymát, a szintén apróra vágott fokhagymát, majd ráhelyezzük a friss tárkony ágat is. Az edényt lefedjük, a vizet felforraljuk a hal alatt, és 5 percig erôs forrásban tartjuk a vizet. Ezután elzárjuk a tüzet, és a harcsát 20 percen keresztül lefedve tartjuk az edényben: így készre párolódik magától.
Ezalatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját elkeverjük a sóval és a késhegnyi borssal, majd apránként hozzákeverjük kézi habverővel az olívaolaj és a napraforgó olaj keverékét. Végül a kész majonézt porcukorral és friss citromlével ízesítjük.
A zöldsalátát összeforgatjuk az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával.
Tálalás előtti utolsó lépésként a hal párolólevéből hozzákeverünk annyit a majonézhez, hogy könnyen csurgós mártást kapjunk.
A halat kiemeljük az edényből egy vágódeszkára, és lesöprögetjük róla a hagymát, a fokhagymát és a tárkonyt. Villával apró falatokra
szedegetjük a húsát.
Tálaláskor tányérra halmozunk a zöldsalátából, majd elosztjuk rajta a hal darabkákat. A salátaleveleket és a halfalatokat alaposan meglocsoljuk a mártással, végül megszórjuk apróra vágott, friss tárkonnyal és kimagozott, felszeletelt chilipaprikával.

Tudtad?
A chili paprika és a chili por nem ugyanaz! Az előbbi csak chili hüvelyekből áll, melyeket száritás után megôrölnek. A chili por
azaz fűszer egy keverék, melyben őrölt chili paprika mellett egyéb f?szerek is vannak. Óvatosan bánjunk vele először.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben