Carpaccio

Hozzávalók (4 főre):

  • eisberg Rucola saláta
  • 20 dkg bélszín
  • Az öntethez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 11 dl olaj
  • 3 kávéskanál Worcestershire-szósz
  • 3 evôkanál tej
  • 2 kávéskanál friss citromlé
  • 1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors
  • 1dl tejszín

A tálaláshoz:

Elkészítés (25 perc):

A bélszínt folpackba csomagolva 10 percre mélyhűtőbe tesszük, hogy utána könnyen lehessen vékonyra szeletelni. A mártáshoz először házi majonézt csinálunk: a tojássárgájához kézi habverővel hozzákeverjük a sót, aztán apránként hozzácsepegtetjük az olajat, és közben az egészet kitartóan, lankadatlanul keverjük. Kb. 15 perc múlva ragyogó, krémes majonézünk lesz. A keverőtálat érdemes konyharuhára tenni, hogy ne csúszkáljon; a keverést kézi habverôvel kezdjük, aztán 5 perc után nyugodtan robotgépre váltunk; ha a majonéz túlságosan besűrűsödik, 1 evôkanál vízzel felhígítjuk, úgy keverjük tovább. A majonézhez kézi habverővel sorra hozzávegyítjük a mártás többi hozzávalóját. Esetleg még egy kis sóval, borssal, Worcestershireszósszal, citromlével igazítunk az ízén. A húst fűrészfogú késsel a rostjaira merőlegesen 1 cm vékonyan felszeleteljük, aztán a szeleteket 2 folpack-lap között nyújtófával még vékonyabbra, szinte fátyolszerure nyújtjuk. A rucolát kevés olívaolajjal összeforgatjuk, elrendezzük 4 nagy tányéron, majd rápakoljuk a hússzeleteket. Megcsurgatjuk ôket a mártással, aztán a parmezánból krumplihámozó késsel forgácsokat gyártunk, és rászórjuk az ételre. Pirítós és jégbehűtött prosecco, olasz habzóbor jár mellé.

 

Tudtad?
A rucola vitamintartalma nagyon magas, A-, C- és K vitamin mellett vasat és kálciumot is tartalmaz. Segíti az emésztést, antibakteriális hatású!

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben