Kannibál-saláta

Hozzávalók (4 főre):

  • A fokhagymás zöldbabhoz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg mélyhűtött, még fagyos zöldbab
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb citrom
    A sült húshoz:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • só és frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg vaj
    A saláta többi hozzávalója:
  • 18 dkg eisberg PIKÁNS MIX
  • 25 dkg gomba
    Az öntethez:
  • 1½ dl olívaolaj
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés (25 perc):

A fokhagymás zöldbabhoz az olívaolajat megmelegítjük egy nagy teflon serpenyőben, hozzákeverjük a még fagyos zöldbabot, sózzukborsozzuk, ízesítjük morzsolt kakukkfűvel, és fedő alatt, néha megkeverve, 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Közben megpucoljuk hozzá a fokhagymát, összezúzzuk, és amikor a zöldbab kész, rögtön hozzáadjuk.
Hozzáreszeljük a citrom héját, belekeverünk 1-2 evőkanál citromlevet, és lehúzzuk a tűzről. A húst 8 szeletre vágjuk, mindegyik szeletet 1 cm vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk-borsozzuk. Az olaj ½-ét nagy lángon felforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőben, és 4 szeletet oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítjuk rajta. Ezután melléjük kockázzuk a vaj ½-ét, és mérsékelt tűzön, lefedve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt átsütjük őket. A kész szeleteket kiemeljük, alufóliával letakarva félretesszük, aztán kiöntjük a zsiradékot a serpenyőből, papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük a belsejét, és hasonló módon megsütjük a többi húst a maradék olajon és vajon.
A gombát csap alatt kefével megcsutakoljuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk. Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összehabarjuk, és sózzuk-borsozzuk.
Összeállítjuk a salátát: a sült húst vékonyan felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük a zöldsaláta-keverékkel, a gombával, az újhagymával,a fokhagymás zöldbabbal meg az öntettel. Még mutatósabb, ha a tányérokon néhány paradicsom-cikket is kirakunk mellé.

Tudtad?
A radicchio salátát akár grillezni is lehet! Kisebb juhsajt darabokat tekerjünk bele majd, 10-12 percig süssük tepsiben kevés olíva
olajjal. Nemcsak szép, hanem nagyon ízletes is.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben