Hozzávalók (4 főre):
- A fokhagymás zöldbabhoz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg mélyhűtött, még fagyos zöldbab
- só és frissen őrölt bors
- 1 evőkanál morzsolt kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb citrom
A sült húshoz: - 60 dkg pulykamellfilé
- só és frissen őrölt bors
- 4 evőkanál olaj
- 10 dkg vaj
A saláta többi hozzávalója: - 18 dkg eisberg PIKÁNS MIX
- 25 dkg gomba
Az öntethez: - 1½ dl olívaolaj
- 2 kávéskanál dijoni mustár
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés (25 perc):
A fokhagymás zöldbabhoz az olívaolajat megmelegítjük egy nagy teflon serpenyőben, hozzákeverjük a még fagyos zöldbabot, sózzukborsozzuk, ízesítjük morzsolt kakukkfűvel, és fedő alatt, néha megkeverve, 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Közben megpucoljuk hozzá a fokhagymát, összezúzzuk, és amikor a zöldbab kész, rögtön hozzáadjuk.
Hozzáreszeljük a citrom héját, belekeverünk 1-2 evőkanál citromlevet, és lehúzzuk a tűzről. A húst 8 szeletre vágjuk, mindegyik szeletet 1 cm vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk-borsozzuk. Az olaj ½-ét nagy lángon felforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőben, és 4 szeletet oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítjuk rajta. Ezután melléjük kockázzuk a vaj ½-ét, és mérsékelt tűzön, lefedve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt átsütjük őket. A kész szeleteket kiemeljük, alufóliával letakarva félretesszük, aztán kiöntjük a zsiradékot a serpenyőből, papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük a belsejét, és hasonló módon megsütjük a többi húst a maradék olajon és vajon.
A gombát csap alatt kefével megcsutakoljuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk. Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összehabarjuk, és sózzuk-borsozzuk.
Összeállítjuk a salátát: a sült húst vékonyan felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük a zöldsaláta-keverékkel, a gombával, az újhagymával,a fokhagymás zöldbabbal meg az öntettel. Még mutatósabb, ha a tányérokon néhány paradicsom-cikket is kirakunk mellé.
Hozzáreszeljük a citrom héját, belekeverünk 1-2 evőkanál citromlevet, és lehúzzuk a tűzről. A húst 8 szeletre vágjuk, mindegyik szeletet 1 cm vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk-borsozzuk. Az olaj ½-ét nagy lángon felforrósítjuk egy 30 cm átmérőjű teflon serpenyőben, és 4 szeletet oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítjuk rajta. Ezután melléjük kockázzuk a vaj ½-ét, és mérsékelt tűzön, lefedve, oldalanként kb. 2-2 perc alatt átsütjük őket. A kész szeleteket kiemeljük, alufóliával letakarva félretesszük, aztán kiöntjük a zsiradékot a serpenyőből, papírtörlővel óvatosan szárazra töröljük a belsejét, és hasonló módon megsütjük a többi húst a maradék olajon és vajon.
A gombát csap alatt kefével megcsutakoljuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk. Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összehabarjuk, és sózzuk-borsozzuk.
Összeállítjuk a salátát: a sült húst vékonyan felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük a zöldsaláta-keverékkel, a gombával, az újhagymával,a fokhagymás zöldbabbal meg az öntettel. Még mutatósabb, ha a tányérokon néhány paradicsom-cikket is kirakunk mellé.
Tudtad?
A radicchio salátát akár grillezni is lehet! Kisebb juhsajt darabokat tekerjünk bele majd, 10-12 percig süssük tepsiben kevés olíva
olajjal. Nemcsak szép, hanem nagyon ízletes is.
A Stahl Konyhája ajánlásával!