Korianderes csirke saláta

Hozzávalók (4 főre):

  • 20 dkg eisberg BRASILIANA MIX
  • 6 csirke felső comb
  • 2 fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 db 10 cm-es friss gyömbér
  • 2 db friss, piros chilipaprika
  • 1 tojássárgája (szalmonella ellen kezelt)
  • 1 dl pirított szezámolaj
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 evôkanál méz
  • 1 db zöldcitrom
  • 3 evôkanál friss korianderzöld
  • frissen őrölt bors
    A salátához:
  • 2 dkg friss korianderzöld
  • 10 dkg pirított, sós mogyoró
  • 1 csokor újhagyma
    Az öntethez:
  • 3 evôkanál pirított szezámolaj
  • pár csepp zöldcitromlé
  • 1 kávéskanál szójaszósz
    A tálaláshoz:
  • 5 dkg sós mogyoró
  • 1 db friss, piros chilipaprika
  • 1 csokor friss korianderzöld

Elkészítés (50 perc):

A felső combokat beleteszünk egy közepes méretű lábosba, és annyi vizet öntünk rá, amennyi 1-2 cm-re ellepi ôket. A vízhez hozzáadjuk a késsel laposra nyomott fokhagymagerezdeket, a szójaszószt, a vékonyra felszeletelt gyömbért és a kimagozott, félbevágott chilipaprikákat. Az egészet nagy lángon felforraljuk, aztán lefedve, csöndes forralással készre főzzük. Aztán hagyjuk, hogy a hús a vízben hűljön ki, így nem lesz száraz.
Közben a tojássárgájából és az olajok keverékéből majonézt készítünk. Aztán borsozzuk, kevés mézzel édesítjük, aztán a zöldcitrom reszelt héjával és a fél citrom levével ízesítjük. Végül hozzákeverjük az apróra vágott, friss korianderzöldet is.
A megfőtt, kihűlt csirkehúst falatokra vágjuk, és összekeverjük a korianderes majonézzel.
A zöldsalátát egy nagy keverőtálba tesszük, és felturbózzuk az ízét a 2 dekányi friss korinaderzöld letépkedett leveleivel, a mozsárban durvára tört sós mogyoróval és a vékony karikákra vágott újhagymával.
A tálba öntjük a pirított szezámolajat, a fél zöldcitromból pár cseppet és az 1 kávéskanálnyi szójaszószt. Végül ezzel az öntettel alaposan összeforgatjuk a korianderes-mogyorós zöldsalátát.
Tálaláskor tányérra szedünk egy nagy kupac salátakeveréket, majd megpúpozzuk a majonézes csirkehússal, végül jöhet a salátára még egy kevés tört mogyoró, apróra vágott chili és aprított korianderzöld.

Tudtad?
A koriander egy ősi fűszernövény. Magja kemény, 3–5 mm-es, sok illóolajat, cukrot, fehérjét, C-vitamint tartalmaz. Levele hasonlít a petrezselyemhez, de jellegzetes íze miatt nem lehet összekeverni vele. Emésztéssegítô, vértisztító teakeverékeket készítenek belőle.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben