Hozzávalók (2 főre):
- 16 dkg eisberg MADÁRSALÁTA
- 15 dkg bulgur (pl. bioboltokban kapható)
- 1 nagy evőkanál currypor
- 15 dkg natúr joghurt
- 5 dkg vékonyra szeletelt sonka (pl. feketeerdei vagy pármai jellegű)
Az öntethez: - 2 evőkanál narancslé (100%-os)
- 2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
Elkészítés (20 perc):
A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb. 15 perc alatt.
Amíg a bulgur puhul, a joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval, majd ezt is félre tesszük.
A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük. Amikor a sonka már szép barna, lezárjuk a serpenyő alatt a lángot és a csíkokat szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlős tányéron hűlni hagyjuk.
A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk.
A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük az előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel tálalunk.
Először egy kupac zöldsalátát halmozunk egy tányérra, erre púpozunk egy adag currys bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a ropogós sonka-csíkokkal.
Amíg a bulgur puhul, a joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval, majd ezt is félre tesszük.
A sonkaszeleteket vékony csíkokra vágjuk és egy közepes méretű serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük. Amikor a sonka már szép barna, lezárjuk a serpenyő alatt a lángot és a csíkokat szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlős tányéron hűlni hagyjuk.
A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk.
A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük az előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel tálalunk.
Először egy kupac zöldsalátát halmozunk egy tányérra, erre púpozunk egy adag currys bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a ropogós sonka-csíkokkal.
Tudtad?
A madársaláta gazdag B1- és C-vitaminban, magas a magnézium, kálium, vas és cink tartalma. Jótékonyan hat az emésztésre.
Alacsony a kalória tartalma, 17 kcal/ 100g.
A Stahl Konyhája ajánlásával!