Provence-i saláta

Hozzávalók (2 főre):

Elkészítés (20 perc):

200 fokos sütőben (gázsütőn 6-os fokozat) a füstölt szalonna szeleteket pár perc alatt ropogósra sütjük egy sütőpapírral bélelt
tepsin.
Míg a szalonna pirul, elkészítjük a saláta öntetét, mely egy egyszerű vinaigrette mártás, pici változtatással. Ehhez egy keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a fehérborecetet, a mustárt, ízlés szerint sót és frissen ôrölt borsot, a porcukrot – mely egy kicsit lágyítja a mustár és az ecet savanykásságát –, végül az olívaolajat és a dióolajat. Ezzel az öntet készen is van.
Egy nagyobb salátástálban összeforgatjuk a zöldsaláta-keveréket a pirított, durvára tört dióval és a ½ cm-es kockákra vágott rokforttal
(A sajtot előtte 10 percre érdemes mélyhűtőbe tenni, hogy könnyebb legyen darabolni.)
Hozzáláthatunk a paradicsomokhoz: elfelezzük őket, magházukat kivágjuk és a lágy, magos belsejüket is kikanalazzuk. Ha minddel
megvagyunk, a paradicsomhúsokat vékony cikkekre vágjuk, és a salátához keverjük.
Végül a megsült, füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a salátát összeforgatjuk az öntettel, elosztjuk 4 tányéron és megszórjuk a szalonnával.
Mindegyik adagra 1-1 tükörtojást csúsztatunk.

Tudtad?
A dióolaj színe íze kissé fanyar, a friss dióra emlékeztető. Salátákhoz, levesekhez, öntetekhez, de süteményekhez is
kiváló. Madársalátával és céklával is nagyon jó, balzsam vagy gyümölcsecettel. Soha ne süssük egymagában, hanem oliva
vagy szójaolajjal keverve. 

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben