Sült pulykamellcsíkok salátaágyon

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 dkg vegyes zöldsaláta
  • 1 paradicsom
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 10 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 15 dkg pulykamell
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • ½ tk. szárított provence-i fűszerkeverék
  • 1 tk. mustár
  • tk. méz
  • 5 ek. narancslé


Elkészítés:

A salátát mosd meg, szárítsd le, és tépkedd apró darabokra. Rendezd el egy tányéron. Vágd kockára a paradicsomot és a paprikát, és szórd meg velük a salátát. A gombát tisztítsd meg  papírtörlővel (sose mosd), a hagymát vágd apró kockákra, a pulykamellet pedig csíkokra. A húst és a hagymát pirítsd 4 percig a serpenyőben, olajon, add hozzá a félbevágott gombát, és süsd még 2 percig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd a salátás tányérra. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot keverd össze mézzel, mustárral és narancslével. Ezt is fűszerezd, majd öntsd a salátára. Tálalás előtt hagyd állni egy kicsit, hadd keveredjenek az ízek.

Média

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben