Szezásmos csirkés tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 5 dkg szezám mag
  • 15 dkg masni tészta
  • 1 dl olaj
  • 0,8 dl szójaolaj
  • 0,8 dl borecet
  • 1 teáskanál szezám olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál feketebors
  • 20 dkg csíkokra vágott főtt csirkemell
  • Friss koriander
  • Friss zöldhagyma

Elkészítés:

Serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel, a szezám magot gyors kavargatás mellett pirítsuk világos barnásra. Vegyük le a tűzről.
Egy nagyobb edényben , sós vízben főzzük meg a tésztát 8-10 percig. Csöpögtessük le majd hideg vízzel is mossuk át a tésztát.
Dresszing alapanyagokat: olajokat, ecetet, szójaszószt, cukrot és a szezámmagot , a borssal, gyömbérrel, cukorral keverjük össze.
A szezámos öntettel borítsuk be a tésztát. Keverjük bele a csirkét,a koriandert és a zöldhagymát! Tálalható!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben