Vietnámi vitamin-saláta sült csirkével

Hozzávalók (2 főre):

  • 35 dkg csirkemellfilé
  • 2½ evőkanál cukor
  • A sütéshez ¼ dl olaj
    A páchoz:
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss, piros chilipaprika
  • 5 dkg friss gyömbér
  • ¾ dl szójaszósz
  • ½ dl olaj
    A salátához:
  • 27 dkg eisberg VITAMIN MIX
  • 1 friss, piros chiliparika
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ½ dl rizsecet
  • 3 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál
  • pirított szezámolaj
  • 4 evőkanál friss,
  • apróra vágott korianderzöld
  • 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés (45 perc):

A húst ujjnyi csíkokra vágjuk, és egy 20x30 cm-es, 5 cm magas műanyag dobozban összekeverjük a cukorral.
A páchoz az újhagyma fehér szárát felkarikázzuk; a megpucolt fokhagymát összezúzzuk; a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük; a gyömbért meghámozzuk, feldaraboljuk, és mintha petrezselyemmel lenne dolgunk, apróra vágjuk. Ezeket mind hozzákeverjük a húscsíkokhoz a szójaszósszal és az olajjal együtt, és a bepácolt húst 25 percre félretesszük.
A saláta öntetéhez a chilipaprikát kimagozzuk, a gyömbért meghámozzuk, megreszeljük. Ezután a chilit és az újhagymát nagyon-nagyon finomra vágjuk, majd mozsárban alaposan összedolgozzuk a chilit, az újhagymát, a gyömbért és a barna cukrot. Ehhez az alaphoz hozzákeverjük a rizsecetet, a halszószt és a pirított szezámolajat.
Az öntetet hozzákeverjük a vitaminsalátát, majd hozzáadjuk a korianderzöldet is. A salátát félretesszük, amíg megsütjük a húst.
A hússütéshez az olajat nagy lángon megforrósítjuk a wokban. A húscsíkokat szűrőlapáttal kiszedjük a pácból és elosztjuk 2 adagra, majd adagonként 5-5 perc alatt keverve-rázogatva megsütjük a wokban a forró olajon. Ha készen vannak, párat félbevágunk, és ellenőrizzük, rendesen átsültek-e.
A szezámmagot egy kicsi, száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és csak közvetlenül a tálalás előtt keverjük a salátába. Ezután a répás káposztasalátát elosztjuk tányérokon, és arányosan ráhalmozzuk a sült csirkecsíkokat.

Tudtad?
A gyömbér étvágyjavító és emésztést elősegítő hatású. Vágva, őrölve, egyes országokban kandírozva (cukrozva) is árusítják.
Gyökérgumóját nyersen is felhasználják; ilyenkor előbb meg kell hámozni. Akár virágcserépben is nevelhető.

A Stahl Konyhája ajánlásával!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben