Nyári tekercsek hátszínnel

Hozzávalók / 4 adag

A hátszínhez
•    20 dkg marha hátszín
•    1 ek halszósz
•    1 ek szezámolaj
A tekercsekhez
•    6 db rizslap
•    280 g Eisberg mix salátakeverék
•    2 közepes db újhagyma
•    0,5 közepes db kígyóuborka
•    100 g üvegtészta
•    1 csokor koriander
•    1 csokor menta

Elkészítés:

A hátszínhez
1.    A szezámolajjal és a halszósszal megkenjük a hátszínt, majd fél órát állni hagyjuk.
2.    Ezután egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hús mindkét felét néhány percig pirítjuk.
3.    Félretesszük egy vágódeszkára, legalább 15 percet hagyjuk pihenni, és ezután nagyon vékony szeletekre vágjuk.
A tekercsekhez
4.    Az üvegtésztát leforrázzuk, egy csipet sót adunk hozzá, néhány percig hagyjuk állni, amíg meg nem puhul, aztán leszűrjük.
5.    A rizslapokat 1-2 percre langyos vízbe áztatjuk, majd magunk elé kiterítjük.
6.    Teszünk bele egy keveset a salátából, a csíkokra vágott uborkából, újhagymát. Teszünk egy adagot a friss zöldfűszerekből és egy kevés üvegtésztát, majd néhány szelet húst, és az egészet feltekerjük.
7.    Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben