Hozzávalók / 4 adag
A hátszínhez
• 20 dkg marha hátszín
• 1 ek halszósz
• 1 ek szezámolaj
A tekercsekhez
• 6 db rizslap
• 280 g Eisberg mix salátakeverék
• 2 közepes db újhagyma
• 0,5 közepes db kígyóuborka
• 100 g üvegtészta
• 1 csokor koriander
• 1 csokor menta
Elkészítés:
A hátszínhez
1. A szezámolajjal és a halszósszal megkenjük a hátszínt, majd fél órát állni hagyjuk.
2. Ezután egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hús mindkét felét néhány percig pirítjuk.
3. Félretesszük egy vágódeszkára, legalább 15 percet hagyjuk pihenni, és ezután nagyon vékony szeletekre vágjuk.
A tekercsekhez
4. Az üvegtésztát leforrázzuk, egy csipet sót adunk hozzá, néhány percig hagyjuk állni, amíg meg nem puhul, aztán leszűrjük.
5. A rizslapokat 1-2 percre langyos vízbe áztatjuk, majd magunk elé kiterítjük.
6. Teszünk bele egy keveset a salátából, a csíkokra vágott uborkából, újhagymát. Teszünk egy adagot a friss zöldfűszerekből és egy kevés üvegtésztát, majd néhány szelet húst, és az egészet feltekerjük.
7. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.