Ricottaropogós friss salátával

Hozzávalók / 4 adag

A ricottaropogóshoz
•    250 g ricotta
•    50 g fehér cheddar sajt
•    1 db tojás
•    só ízlés szerint
•    bors ízlés szerint
•    2 evőkanál finomliszt
A salátához
•    360 g Pikáns salátakeverék
•    0,5 csokor bazsalikom
•    3 ek olívaolaj
•    0,5 citromból nyert citromlé
•    1 csipet só
•    chili ízlés szerint

Elkészítés:

A ricottaropogóshoz
1.    A ricottát egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a cheddar sajtot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket és két evőkanál lisztet, majd az egészből egy formázható állagú masszát keverünk.
2.    Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, a ricottás keverékből lisztes kézzel lepényeket formázunk, majd beletesszük az olajba, és néhány perc alatt mindkét oldalát barnára pirítjuk.
A salátához
1.    A salátához a keveréket egy tálba szedjük.
2.    Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az aprított bazsalikommal, majd meglocsoljuk vele a salátát.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben