Spenótos mini quiche zöldsalátával

Hozzávalók / 4 adag

A quiche-hez
•    1 csomag leveles tészta
•    10 dkg spenót
•    5 dkg kecskesajt
•    150 ml habtejszín
•    3 db tojás
•    2 közepes db újhagyma
•    1 kávéskanál só
•    bors ízlés szerint
•    1 ek vaj
•    4 szelet bacon
A zöldsalátához
•    150 g Freshbalance salátakeverék
•    50 ml olívaolaj
•    2 ek sherryecet
•    1 teáskanál dijoni mustár
•    só ízlés szerint
•    bors ízlés szerint

Elkészítés:

A quiche-hez
1.    A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, karikára vágott újhagymával.
2.    A spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk egy serpenyőben, majd hozzákeverjük a tejszínes keverékhez.
3.    A bacont felvágjuk, kicsit kiolvasztjuk, és szintén a tejszínhez keverjük.
4.    A leveles tésztát kinyújtjuk. Vajazott mini quiche-formákba igazítjuk, majd igazságosan elosztjuk bennük a tejszínes-spenótos keveréket.
5.    Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A zöldsalátához
1.    A vinegrette összetevőit elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára öntjük.
2.    A meleg quiche társaságában tálaljuk.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben