Ázsiai tészta gombával

Ezt a receptet Gazsi Zoltántól, az eisberg ügyvezető igazgatójától tanutam. Ő ugyan csirkével mondta el, de az éppen nem volt otthon, így lett belőle gombás ázsiai tészta. Komolyan mondom, nagyon hamar megvan, ráadásul mivel van benne egy-két különleges hozzávaló, jó kis villantós kaja.

Hozzávalók 2 személyre:
½ csomag üvegtészta
30 dkg gomba
1 csomag eisberg Royal mix
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
friss gyömbér
só, bors, osztriga szósz

Elkészítése:
Forraljunk fel egy lábasban vagy vízforralóban egy liter vizet. Az üvegtésztát tegyük egy tálba, öntsük rá a meleg vizet és hagyjuk állni pár percig. Ha megpuhult, öntsük le róla a vizet, ezzel a tészta kész is.
A gombát mossuk meg, ha szükséges pucoljuk, majd vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat, vagy ha nagyon akarjuk vinni a thai/ázsiai vonalat, akkor kókuszzsírt. Ebben futtassuk meg egy kicsit a fokhagymát, reszeljük bele a gyömbért, dobjuk bele a gombát, öntsünk rá egy kis osztrigaszószt, és forgassuk, pároljuk amíg már nem nyers, de még roppanós. Vizet nem kell hozzá adni, mert a gombának magas a víztartalma, amit a hő hatására úgy is kienged.
Ha ez is megvan, akkor forgassuk hozzá a salátakeveréket és az egészet főzzük még pár percig, de csak hogy összeérjenek az ízek, de ne szottyadjon meg a saláta. Ha ezzel is megvagyunk, keverjük hozzá a tésztát és már tálalhatjuk is az egészséges, különleges, egzotikus, ázsiai tésztánkat.

Én korábban nem használtam osztrigaszószt, őszintén szólva azt sem tudtam mi az (ezt ajándékba kaptam) szóval elsőre elég fura volt az egész, de mivel a kínait szeretem, így hamar megbarátkoztam vele. Viszont nagyon erős íze van és sós is, úgy hogy óvatosan vele, meg a sózással, borsozással is. Mikor először csináltam ezt az ételt, megzuttyintottam rendesen az üveget, hát a szemetesbe is ment a kaja, nem a tányérra.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben