Popeye rántottája

Szeretem a tojást, főleg rántottának, ahogy spenótot is sokat eszem, hátha olyan erős leszek mint Popeye. Így született meg a lenti recept, ami ugyan kíván egy kis bűvészkedést a spenóttal, cserébe viszont nagyon finom és az arányoktól függően lehet egy kiadós reggeli vagy egy könnyű ebéd. A recept az ebéd verziót mutatja be, de nyugodtan csökkenthetjük, növelhetjük a hozzávalók mennyiségét.

Hozzávalók:
20 dkg eisberg bébispenót (lehet normál spenót is, az kicsit munkásabb, ld. alább)
4 tojás
3 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj, parmezán sajt

Elkészítése:
A fokhagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben melegítsünk egy kis olajat vagy vajat, azon futtassuk meg a fokhagymát és a spenótot, enyhén sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Ha eisberg bébispenótot használunk, nem kell mosni, hiszen konyhakész Ha viszont más cég termékét választjuk, akkor nézzük meg a csomagolást, hogy mit ír, mert azok (főleg az olasz bébispenótok) általában mosatlanok.

Csak addig pirítsuk a spenótot, míg a fokhagyma kap egy kis színt. Közben a tojásokat verjük fel és enyhén sózzuk meg, majd öntsük a spenótra. A rántottát közepes lángon süssük, amíg nagyjából át nem sül, ekkor reszeljünk a tetejére egy kis parmezán sajtot és süssük, ímíg a sajt meg nem olvad. Ha igazán kiadós ebédet szeretnénk, akkor ropogtassunk mellé eisberg salátát.

Ha normál spenótot használunk, akkor kell egy kis előkészület. Rakjunk fel egy nagy lábas vizet forrni, adjunk hozzá egy kis kanál sót. Amíg a víz melegszik, alaposan mossuk meg a spenótot, csöpögtessük le, majd kb. 2 percre dobjuk be a forró vízbe. Szűrjük le és várjuk meg, míg kihűl. Amíg hűl a spenót, pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket és vágjuk fel apróra. A kihűlt a spenót vágjuk fel, keverjük össze a fokhagymával, enyhén sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Utána minden mehet a fentiek szerint: kis pirítás, tojás, sajt.

Jó étvágyat!

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben