Sült tészta gombával és garnélával

Íme egy laktató, de egészséges ebéd, ami ráadásul pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
30 dkg kínai tojásos tészta
25 dkg nagyobb méretű garnéla
20 dkg barna csiperkegomba
¼  fej kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
1 db csili paprika
2 evőkanál olívaolaj
szójaszósz, citromlé

Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. Amíg a tészta fő nagyon vékony csíkokra vágjuk a kelkáposztát, a csiperkegombát megmossuk, majd negyedekre vágjuk. A fokhagymát összetörjük és felkarikázzuk a csili paprikát.

Egy serpenyőben, vagy ha van wokban, felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat és pár percig pirítjuk benne a gombát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a garnélát és még egy pár percig pirítjuk, amíg a rákok rózsaszínűek nem lesznek. Belekeverjük a kelkáposztát és az előkészített tésztát is. Ráöntünk 3-4 evőkanál szójaszószt és pár csepp citromlevet.

Tálaláskor meghintjük a karikára vágott csilivel.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben