Olívaolaj

A folyékony arany! Az olívaolajat az olajbogyóból, az olajfa terméséből préselik. A mediterrán konyha egyik alapvető hozzávalója. Három különböző fajtája létezik. Legértékesebb a szűz olívaolaj.
Az olívaolaj védi az ereket és elősegíti az emésztést.
A Magyar Élelmiszerkönyv alapján:
Gyümölcsös: az optimálisan érett, egészséges, friss gyümölcsre emlékeztető illat és íz.
Érett gyümölcsös: az érett olajbogyóból nyert olaj jellemző zamata, amelyhez kissé üres illat és édeskés íz társul.
Zöld gyümölcsös: az éretlen gyümölcsből nyert olaj zamata.
A vitaminok mellett tartalmaz fehérjét, klorofillt, jódot és aromaanyagokat is. Telítetlen zsírsavai megakadályozzák, hogy a zsírok lerakódjanak az erekben, védenek azok elmeszesedésétől.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben