Görög saláta

Csakhogy egy-két általánosítással leszámoljunk, az oregánó nemcsak az olasz konyhára jellemző. Éghajlati hasonlóságok miatt a görög konyha egyik alapvető ízesítője, de még a mexikóiak is használják. Íme egy egyszerű, de annál nagyszerűbb görög saláta, az előző dresszing egyik változatával.

Hozzávalók az öntethez:

3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 kiskanál mustár
1 kiskanál méz
¼ kiskanál só
½ gerezd reszelt fokhagyma
1 kiskanál szárított oregánó
frissen őröl fehérbors

Hozzávalók a salátához:

1 csomag Eisberg Grill Mix
80 g feta sajt
12 szem olajbogyó
½ póréhagyma
10 szem koktélparadicsom
½ kígyóuborka

Elkészítés:

A salátmixet tálba szórjuk, a szeletelt uborkát, hagymát, a félbe vágott paradicsomot rászórjuk  a mixre. Enyhén sózzuk meg.
Amíg pihen saláta, az öntet hozzávalóit egy kis üvegben rázzuk össze. Öntsük a salátára, forgassuk vele össze.
Morzsoljuk rá a feta sajtot és tegyük hozzá az olajbogyókat.



  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben