Ha egyszerűen szeretnénk megoldani az egészséges étkezést, akkor elég lecserélni a hús melletti köretet salátára. Az alábbi recept ezen a vonalon halad, de a japán panko morzsának és az eisberg öntetnek köszönhetően a végeredmény mégis elüt a megszokottól.
Hozzávalók:
1 csomag, eisberg Freshbalance salátamix
4-6 db csirke alsó comb, ún. „dobverő”
liszt
tojás
panko morzsa a panírhoz
olaj a sütéshez
1 eisberg Francia öntet
Elkészítése:
A megmosott csirke alsó combokat besózzuk, borsozzuk.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást és a panko morzsát. A bepanírozott combokat a forró olajba tesszük és addig sütjük, míg aranylóan piros nem lesz a színük. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy átsült a hús, szúrjunk bele egy villát. Akkor jó, ha a kifolyó lé már nem piros.
A megsült húst helyezzük szalvétára vagy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
Az eisberg FreshBalance mixet ízlés szerint keverjük össze eisberg Francia dresszinggel, majd tálaljuk a csirke combokkal.
Mi az a panko morzsa?
A panko morzsa egy a kenyér beléből készült morzsa. A japán konyha ugyanúgy használja mint a magyar a zsemlemorzsát. A kettő között az a különbség, hogy a panko használatával, mivel darabosabb, ropogósabb és kevésbé olajos lesz az étel bundája. A panko morzsa főleg delikatesz boltokban kapható, de magunk is megpróbálhatjuk elkészíteni otthon, csak a morzsának félretett kenyérről szárítás előtt vágjuk le a héját és ne daráljuk a száraz kenyérbelet, hanem törjük, aprítsuk.
eisberg tipp:
Ha szeretnénk, hogy még egészségesebb és egzotikusabb legyen ez a fogás, akkor a hús sütéséhez napraforgó olaj helyett használjunk kókuszolajat.