Frizé Saláta

A zöld színű, fodros levelekből álló, bohéman kócos frizé saláta már látványra is üdítő. A frizé az endívia rokona, így nem meglepő, hogy levelei enyhén kesernyés ízűek, aminek köszönhetően bármilyen salátakeveréket izgalmassá tesz, nem csak ízre, hanem látványra is. Beltartalmát tekintve, sok más salátafajtához hasonlóan, bővelkedik hasznos tápanyagokban, kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A-vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz. Magas kálium tartalma segít enyhíteni a stressz okozta tüneteket.

Akárcsak a többi, nem zárt, hanem szétnyíló fejű salátánál, a frizénél is ügyeljünk rá, hogy ha nem konyhakész, hanem egész fej salátát veszünk, minden levelet alaposan mossunk meg, mivel a levelei könnyebben szennyeződnek porral, rovarokkal.

A frizé több konyhakész eisberg salátakeverékben szerepel, így a Royal, a Piccante, a Bolero, a Fitness, a Monte Carlo mixekben, míg a Dolce Vita mixben édes változatával találkozhatnak.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben