Rucola

A rucola (vagy arugula) íze frissen borsos, enyhén csípős, amit jól kifejez a magyar borsmustár elnevezése. Jellegzetes ízét a benne található mustármagolajnak köszönheti, a pikáns íz mellett azonban kiváló A-, C-, K-vitamin, kalcium-, vas- és folsavforrás, az ókorban pedig vágykeltő növényként tartották számon.
Csipkézett levelei fontos alkotórészi az igazi olaszos salátáknak, de pizzákon, szendvicsekben is gyakran találkozhatunk vele. Nyersen akár salátamix-alapként, akár natúr salátaként is fogyaszthatjuk. Apróbb levelei tészták, levesek vagy egyéb főtt ételek ízesítéséhez is nagyszerűek. Markáns íze miatt érdemes inkább kisebb mennyiségben használni. A rucola magas oxigénigénye miatt ritkán kerül keverékekbe és tárolása is nehézkes, épp ezért érdemes frissen fogyasztani.

A rucola több eisberg salátakeverékben is megtalálható, így a Verona és a Piccante mixben, de önmagában is kapható, konyhakész formában.

 

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben