Jégsaláta

A jégsaláta húsos, vastag, törékeny, ropogós levelei káposztaszerűek, friss, zsenge ízű saláta. A jégsaláta rendkívül magas rosttartalma miatt kitűnő hatással van emésztőrendszerünkre, de más hasznos hasznos tápanyagokban is bővelkedik mint a kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (ami, az A- vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz.
A jégsaláta tovább megőrzi frissességét mint társai, ennek köszönhető széleskörű felhasználása a salátakeverékekben, szendvicsekben, éttermi salátákban. Ha fejes jégsalátát veszünk, akkor légmentesen lezárt nylon zacskóban tároljuk és ne vágjuk, hanem levelenként használjuk fel, kívülről befelé haladva, így akár két hétig is eláll a hűtőben. Másik előnye, hogy zárt feje miatt kevéssé kerül szennyeződés a levelek közé.

A jégsaláta több eisberg salátakeverékben szerepel, így a Royal, a California, a Florida, a De Luxe, a Wellness, a Napi és Családi mixekben, emellett önmagában is kapható, szintén mosott, konyhakész formában.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Szeretnénk kibővíteni online felületünket,
véleményed fontos számunkra.
Kitöltöm a kérdőívet

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben