Római saláta

A római saláta egy hosszú levelű salátafajta, ami a Cézár saláta fő összetevője. A salátaszív fele haladva egyre finomabbak, édeskésebbek a levelei. Épp ezért külső leveleket főzve, forrázva szokás fogyasztani, míg a belső levelek akár magukban is elropogtathatóak. Királynői tartású formája azonban nem a természet, hanem a kertészek műve, akik régebben a teljesen kifejlett leveleket finoman összekötözték, hogy így halványítsák a leveleket és érjék el a csúcsos formát. A ma kertészeinek már könnyebb dolga van, a növénynemesítés ugyanis megoldotta kötözgetés problémáját. A római salátát ezen korábban alkalmazott eljárás miatt nevezik kötözősalátának is.
A finom íz mellett a többi salátához hasonlóan gazdag beltartalommal bír. Kalcium, magnézium, vas és béta-karotin (A vitamin előanyaga) tartalma révén immunrendszer erősítő, és antioxidáns hatású, de B1-, B2-, B6-, és C-vitamint, nátriumot és foszfort is tartalmaz.

A római saláta több eisberg salátakeverékben is megtalálható, így a Royal és a Fitness mixben, de önmagában is kapható konyhakész formában, emellett komplett (parmezán forgáccsal, krutonnal, öntettel) Cézár saláta tál is szerepel a kínálatban.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben