Gazdag Saláta Mákos Öntettel

Ebben a salátás receptünkben a zöldségeket és az almaszeleteket érdekes hozzávalókkal és egy különleges öntettel gazdagítottuk: magfélék, asztalt áfonya, kékpenészes sajt, és nem utolsósorban egy ínycsiklandó mákos öntet együtteséből ünnepi saláta kerekedik, amit bárki hamar elkészíthet.

Hozzávalók 4 főre:

1 Eisberg Bolero saláta mix
1 alma
2 evőkanál szárított vörös áfonya
50 g kékpenészes sajt
1 marék olajos mag: dió, tökmag, pekándió….
Mákos dresszinghez:
2 evőkanál fehér borecet vagy pezsgő ecet
1 evőkanál kristálycukor
1/2 újhagyma (lehet salotta- vagy póréhagyma is) fehér része nagyon apróra vágva - kb. 1 evőkanálnyi
1 evőkanál mák
1/2 kk só
1/2 kk mustár
1 kk majonéz- ha krémesebb öntetet szeretnénk
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:
A mákos dresszing hozzávalóit keverjük egyneműre egy kis edényben.
A salátát borítsuk egy tálba, az almát vékonyan szeleteljük fel.
Egy forró teflon serpenyőben pirítsuk meg a magokat, majd tegyük egy porcelán tányérra hűlni.
Rendezzük el a salátán az áfonyát, a magokat, az almaszeleteket és morzsoljuk rá a kéksajtot, majd a mákos öntettel locsoljuk meg.  Azonnal tálalhatjuk.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben