Spanyol saláta

Andalúzia ihlette ezt a spanyolos beütésű hűsítő fogást, melyben a gazpacho alapanyagai, friss paradicsom, uborka, paprika, mandula, hagyma, fokhagyma szerepelnek. A spanyol hideg zöldségleves másik hozzávalója, a kenyér a saláta mellé fogyasztandó. Ha húsra vágyunk, tálaljuk serrano sonkával.
 
Hozzávalók 2-3 főre:
1 csomag Eisberg Brasiliana mix
6 szem koktélparadicsom
½ kígyóuborka
12 szem olajbogyó
¼ fej fehér hagyma vagy kb. 10 cm-es póréhagyma
½ kaliforniai paprika
2 ek mandula
Öntet:
3 ek olívaolaj
1 ek citromlé
1 ek fehér borecet
¼ gerezd fokhagyma reszelve
1 kk reszelt citromhéj
só, bors, csilipehely ízlés szerint

Elkészítés:
Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, kockázzuk fel a kígyóuborkát, karikázzuk fel a póréhagymát, vágjuk csíkokra a kaliforniai paprikát, majd az aprított zöldségeket keverjük hozzá a salátamixhez.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze, ízesítsük igény szerint sóval, borssal, csípős paprikával, azután csurgassuk rá a salátára.
Aprítsuk össze a mandulát, majd az olajbogyókkal együtt tegyük a salátára.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben