Távol-Keleti Lazackockák Majonézes Salátával

Édes-sós ragacsos lazac  és a majonézes saláta párosa kissé szokatlan nálunk, de olyan kultúrákban (Ausztrália, Amerika) , ahol a különböző népek konyhai öröksége szimbiózisba kerül, nem meglepő a szójaszósz  és a majonéz találkozása. Ebben a receptben a szójaszósz, szezámmag olaj, szaké éppúgy a húsféle, mint a kísérő salátában is szerepelnek.
A hal elkészítésének módja nagyon frappáns: a páclevet a sütés után a serpenyőbe töltve mázként használjuk fel, egy csepp sem megy kárba. Másfajta hallal, csirkével, vagy vékonyra szeletelt marha hátszínnel, bélszínnel is jól működik.

Hozzávalók 4 főre:
 
4 szelet lazac bőr nélkül
1 adag teriyaki marinád
1 Freshbalance Mix
2 szál újhagyma
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szezámolaj
A marinádhoz:
50 ml szójaszósz
50 ml mirin
50 ml szaké (főzéshez)
2 evőkanál szezámolaj
1 gerezd  fokhagyma
2 cm gyömbér reszelve
A saláta dresszinghez:
3 púpozott evőkanál majonéz
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 cm wasabi paszta tubusból
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A marinád hozzávalóit keverjük össze egy tálban. A lazacot vágjuk 2 cm-es kockákra, és tegyük a marinádba. Tegyük félre, amíg elkészítjük a salátát.
A dresszing hozzávalóit keverjük simára. Az újhagymát karikázzuk fel és keverjük a salátához. Forgassuk össze a salátát az öntettel,  tegyük félre tálalásig.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, öntsük egy lapostányérra hűlni.
A forró serpenyőbe öntsük a 2 evőkanál szezámolajat, pirítsuk rajta a lazackockákat. Vigyázzunk, nehogy összetörjenek, ezért óvatosan, rázogatva süssük a darabokat körbe. Öntsük rá a marinádot, tovább rázogatva sűrítsük be.
Tálaljuk a sült lazacot a salátával. Szórjunk mindkettőre szezámmagot. Babcsírával, újhagyma zöldjével, korianderrel tovább gazdagíthatjuk az íz- és színvilágot.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
    >Bővebben
  • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
    >Bővebben
  • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

    >Bővebben

Események

>További eseményeink

Hírlevél

Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Rendben