Élelmiszer Magazin 2013/12

Téli vitaminpótlás friss alapanyagokkal

A téli hideg, a napfény hiánya és a csökkent vitamin bevitel nem csak a kedvünket üli meg, de a szervezetünket is fokozottan igénybe veszi. A napsütésre ugyan várnunk kell még pár hónapot, de a természetes vitaminokról nem kell teljesen lemondanunk, köszönhetően az eisberg konyhakész salátakeverékeinek.

A saláták legnagyobb előnyeként alacsony kalóriatartalmat szokás kiemelni, fogyasztásukat a testsúly megőrzése vagy a nyári meleg igényelte könnyebb étkezés okán szokás javasolni. A salátafélék alacsony kalóriatartalma tény, de emellett számos olyan, kevésbé ismert tulajdonsággal bírnak az ebbe a kategóriába tartozó növények, amelyek minden évszakban jó szolgálatot tesznek. Először is meg kell említeni magas víztartalmukat, ami ugyanolyan hasznos a nyári hőségben mint a távfűtésben töltött téli hónapokban, különös tekintettel arra, hogy a hidegben csökken a szomjúságérzetünk, miközben a testünk vízszükséglete a hőmérséklettel együtt nem csökken a nullára. Másodszorra ki kell emelnünk magas rosttartalmukat, ami jó hatással van az emésztésre, ami a nehezebb ételekkel teli ünnepek alatt különösen nagy segítség tud lenni a jó közérzet megőrzésében. Végül, de messze nem utolsósorban, a saláták mindegyike rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek közül a teljes kínálatot könnyedén a magunkénak tudhatjuk az eisberg változatos keverékeinek köszönhetően. A vitaminpótlást ráadásul természetes úton, friss, ropogós és finom salátalevelek révén biztosíthatjuk, zömében hazai forrásból. Gazsi Zoltán, az eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének éves nagygyűlésén külön kitért az alapanyagok beszerzésének részleteire is.

„Teljesen logikus, hogy amit lehet, itthonról szerzünk be. A legfontosabb érv a frissesség, hiszen így az alapanyag a közelben van, elég kis raktárkészletet tartanunk: szükség esetén gyorsan be tudunk kérni extra mennyiséget. A kisebb szállítási távolság miatt ráadásul a környezetet is kevésbé terheljük. Bár az idei tavasz egész Európában igen nehéz volt és a nyár is tartalmazott extrém meglepetéseket, az ősz kegyes volt hozzánk. Még december elején is volt a szerződött partnereinknek hazai salátája, több típusból is. A tárolható növények (sárgarépa, cékla, fejes és vörös káposzta, hagyma, póréhagyma) egészen tavaszig kitartanak, importra gyakran csak május-júniusban szorulunk, amikor az új termés még nem betakarítható, a tároltnak pedig már nem jó a minősége. Mindent megteszünk a hazai árualap növelése érdekében és technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal igyekszünk egyre hosszabbá tenni a betakarítási időszakot.
Így nem csak a fogyasztóinknak adhatunk friss, hazai termékeket, hanem egyúttal betartjuk a környezetvédelem és a fenntarthatóság terén tett vállalásainkat is.”Az eisberg hosszútávon gondolkodik, a piacvezető pozíció nagyobb felelősséget is jelent. Épp ezért fejlesztik folyamatosan a gyártási technológiát, a termékeiket és ezért igyekeznek minél nagyobb mértékben részt venni az egészséges életmód népszerűsítésében. Az elmúlt időszakban szorosabbra fűzték az együttműködésüket több egészségügyi szakmai szervezettel és ezért álltak támogatóként a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” szűrőbusz program mögé, amely célja, hogy felhívja alakosság figyelmét a kiegyensúlyozott táplálkozás, a mindennapi mozgás és a szűrések fontosságára. Eme program révén számtalan magyarországi városban, sporteseményen és rendezvényen kóstoltatták salátáikat és megmutatták, hogy ami egészséges, az egyszerre finom, friss és természetes.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben