HVG Pszicho

Finoman hangolunk


– Hozz egy kis sajtot a boltból, drágám!
– Milyet és mennyit? Mi van, ha hozok 20 dkg trappistát, te pedig 10 dkg ementálira gondolsz?

 A fenti párbeszéd bármelyik otthonban elhangozhatna, és jól mutatja a pontos kommunikáció jelentőségét, ami nem csupán a hétköznapokat könnyíti meg, de hatékonyabbá teszi egy cég működését is. A konyhakész salátagyártással foglalkozó svájci eisberg csoport magyarországi leányvállalata huszonkét évvel ezelőtt kezdte meg működését, és jelenleg száznegyven főt foglalkoztat a gyáli termelőüzemében. Mint Gazsi Zoltán, a konyhakész salátagyártással foglalkozó svájci eisberg csoport magyarországi leányvállalatának igazgatója elmondta, a munkavállalók belső motivációjának kialakítása, a személyesebb szinten is kiterjedő munkahelyi figyelem, a csapat érzelmi intelligenciájának
fejlesztése fontos része az eisberg felelős vállalati kultúrájának, amelynek egyik alapköve az ember tisztelete. Ehhez a munkához ad kereteket és gyakorlati segítséget a LEAN módszertana. Segít, hogy felismerjük az értékadó tevékenységeket, azonosítsuk a veszteségeinket, számszerűsítsük, és a dolgozók bevonásával csökkentsük azokat. A LEANmódszer az emberek folyamatos fejlesztésére és kreativitására épít, a hatása pedig túlmegy a cég keretein, tapasztalatunk szerint ugyanis a rendszerszintű, strukturált gondolkodás és a tiszta kommunikáció a dolgozók magánéletére ugyancsak pozitívan hat. Megtanulnak otthon is finomabban visszajelezni, és ez segít a jobb egymásra hangolódásban, a súrlódások elkerülésében. A szűk keresztmetszetek határozzák meg nemcsak a technikai folyamatok,
hanem a közösségek teljesítőképességét is. Fontos, hogy az emberek nyitottak és kíváncsiak legyenek egymás véleményére, felismerjék és elfogadják az eltérő nézőpontokat, és a különböző megbeszélések pozitív, konstruktív hangulatban történjenek. Mindenkinek mások az erősségei és gyengeségei, ám ez utóbbiak jó része fejleszthető abban az esetben, ha támogató közösség áll a háttérben. A munkához pszichológus coach-szakértő támogatását is igénybe vesszük. Hiszünk abban, hogy a motiváltan végzett munka érezhető konyhakész salátáink minőségén. Mert mi az eisbergnél finoman hangolunk.

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Ahhoz, hogy kiválassz egy jó salátareceptet, és utána a legjobb formában tudd elkészíteni, meg kell ismerned az alapanyagokat, azok előkészítését, jellemzőit.
  >Bővebben
 • Nézd meg, hogyan kell csinálni! Legszuperebb receptjeink elkészítését videóra vettük, hogy még könnyebben eltudjad készíteni otthon is! Nézd meg, készítsed el, táplálkozz egészségesen!
  >Bővebben
 • Érdekel, hogyan telnek az eisberg hétköznapjai? Milyen technika és szakmai tudás húzódik meg az eisberg friss salátái mögött? Akkor tarts velünk és pillants be a kulisszák mögé!

  >Bővebben

Események

>További eseményeink
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk a felhasználói élmény biztosítása és statisztikai célokból. A bővebben gombra kattintva megismerheti Adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben Rendben